Змішувач для кухні: який краще вибрати? Рейтинг якісних та недорогих кранів 2024 року з гнучким виливом (115 фото)

Змішувач для кухні: поради майстра, як підібрати якісний та недорогий змішувач. Огляд видів, матеріалів, виробників

Жодна кухня не обходиться без миття, правильно підібраної під розмір кімнати та потреби мешканців. Однак його комфортне використання буде можливе лише у поєднанні з функціональним та естетичним змішувачем для кухні.

Сучасні моделі змішувачів для кухні

Кухонні змішувачі повністю змінили свій вигляд за ці роки. Вони відрізняються від тих, що були відомі кілька років тому: зовнішнім виглядом, формами, матеріалами, кольорами та функціями.

Раніше основна увага приділялася зручності використання та не завжди зовнішньому вигляду.

  • Сьогодні ситуація зовсім інша і вибір змішувачів для кухні є надзвичайно широким.
  • Змішувач добре помітний на кожній кухні, але особливо в тих, які відкриті для вітальні або з так званими «Острів», на якому встановлена ​​мийка.
  • Він може мати незвичайний колір, форму, що нагадує прості геометричні форми, або навіть форму рослин.

Також можна вибрати стилізовані змішувачі — для інтер’єрів у сільському стилі.





























Види змішувачів для кухні

Змішувачі для кухні адаптуються до зовнішнього вигляду кухні, але також до зовнішнього вигляду та типу (матеріалу) самої раковини.

Основний поділ – настінні та стоячі. Перший — традиційний варіант, який нині не дуже популярний, але його можна знайти у старих будівлях та багатоквартирних будинках радянської споруди.

Настінні змішувачі прикручуються безпосередньо до виходів гарячої та холодної води зі стіни. Моделі цього типу найчастіше вибирають покупці, які при ремонті або замінюють змішувачі, що вийшли з ладу, не ремонтуючи всю інсталяцію.

Однак однозначно сучасніші — змішувачі для підлоги монтуються в отвір в стільниці або в раковині.Гаряча та холодна вода підключаються до крана під раковиною за допомогою гнучких з’єднувачів.







Такий тип складання не викликає серйозних проблем. Що важливо, розмір контактних груп на змішувачі та розмір підготовлених для нього отворів уніфіковані, так що заміна на іншу модель не складе труднощів.

  • Однак бажання замінити настінний змішувач на модель, що стоїть, може виявитися трохи проблематичним.
  • Це пов’язано з тим, що він передбачає більш серйозні зміни та потребує модернізації водопроводу та ремонту стіни.
  • Якщо у вас вже є настінний змішувач і ви не хочете зводити такі великі стіни, ви можете вибрати новий змішувач із асортименту настінних моделей.

На кухнях, де можливе встановлення підлогових змішувачів, їх вибір ще більший. Найпростіші моделі мають невеликі розміри та зручний рухливий носик. Важливо вибрати їх асортимент, на який також впливатиме глибина миття.

Занадто дрібне миття утруднить мити великі предмети, а надто глибока у поєднанні з сильним натиском може призвести до того, що поточна вода «бризне» на стільницю або навіть на підлогу.

Моделі стоячих змішувачів можуть мати рухомий вилив або висувну трубку, тому вони рекомендуються для двокамерних раковин, які можна зручно наповнювати водою з обох боків.

Моделі з душовим шлангом відрізняються ще й тим, що дозволяють спрямовувати струмінь води у всі кути раковини, що дозволяє легко обполіскувати. Це також спрощує наповнення водою великих горщиків або цебер.

Процес монтажу змішувача (покроково)

Спершу в прорізі на корпусі акумулятора вкручуються гвинти кріплення і гнучкі з’єднання. Підготовлений таким чином змішувач потім вставляється в монтажний отвір раковини.

Наступним кроком потрібно надіти шайби (гумові, потім металеві) на шурупи, що виступають знизу. Пізніше змішувач прикручується накидною гайкою (щоб не з’являлися отвори).

Після способу монтажу (настінний та стоячий) друга основна відмінність між кухонними змішувачами — це кількість ручок (і, отже, спосіб змішування гарячої та холодної води).

Гаряча та холодна вода

Виробники пропонують наступні змішувачі на вибір дизайнера та майбутнього власника:

  • Дворучні — тобто із двома «кранами». Такі крани мають дві ручки для змішування води. Кожна ручка також регулює інтенсивність потоку. Вибирати змішувач варто із головками з кутом повороту 90°. Так буде зручніше та менш аварійно користуватися, ніж старі класичні варіанти. Змішувач із двома ручками — трохи менш економічний варіант, тому що до того, як кількість холодної та гарячої води буде обрана таким чином, щоб вони мали потрібну температуру, використовується більше води, ніж у випадку змішувача одноважеля;
  • Одноважільні – в них за допомогою однієї ручки (важеля) можна вибрати температуру (вже змішаної) води та тип її струменя. Вода встановлюється керамічною чи пластиковою головкою, розташованою всередині крана. Завдяки тому, що одноважільний змішувач можна управляти однією рукою, він більш практичний, ніж двоважільний змішувач. Особливо на кухні, коли вода часто потрібна швидко, коли руки брудняться під час приготування їжі. Тоді найкраще підійде один важіль, оскільки він не потребує регулювання температури води з обох боків.

Разом з новими тенденціями оформлення з’явилися і незвичайні змішувачі, що схожі під привіконне миття та кухонному острові. У місцях, де раковина розташована під заскленою поверхнею (що забезпечує світло в робочій зоні) або в центрі кімнати, відмінно підійдуть моделі зі складеним зливом.

Вони зручні тим, що забезпечують безперебійну роботу віконної стулки і не завжди повинні виступати над островом (наприклад, коли кухня з’єднана з вітальнею). У той же час під час використання вони можуть бути високими, обертовими та дійсно функціональними.


















Інноваційні змішувачі для кухні

Змішувачі термостатичні. Вони мають дві ручки, але працюють вони трохи інакше, ніж у класичних моделях. Тут одна ручка використовується для встановлення температури води, а інша для регулювання потужності струменя.

  • Автоматична система контролює задану температуру та нечутлива до коливань тиску холодної та гарячої води.
  • Такі змішувачі подають воду заданій користувачем температури.
  • Для запобігання опікам термостат зазвичай оснащується запобіжним пристроєм, що запобігає випадковому перевищенню температури 38 ° C.

Змішувачі з підігрівачем. Це моделі, які дозволяють воді досягати температури кипіння без додаткових пристроїв: наприклад, каструлі.

Це чудовий варіант, що дозволяє знизити витрати на воду та електроенергію. Водонагрівач встановлюється під раковиною, а сам кран укомплектований змішувачами гарячої та холодної води з одного боку та краном гарячої води з іншого боку.

Фото кращих моделей змішувача для кухні