Змішувачі з гнучким виливом для кухні: що це таке і як вибрати? Види, характеристики, переваги та недоліки, популярні виробники

Змішувачі з гнучким виливом: огляд усіх плюсів і мінусів кухонних кранів з м’яким гусаком, що гнеться, для ополіскування посуду

Одним з найважливіших елементів кухні є змішувач, він дозволяє виконати процедури приготування їжі належним чином. Різні новітні пристрої на кухні допомагають зробити вміло різні кулінарні задуми.

Пристрій, про який йде мова, називається змішувач з виливом, що гнеться. Він дає переваги перед традиційними моделями та дозволяє найбільш зручно користуватися краном.

Згадані моделі з шлангом, що повертається, стають все більш популярними в побуті. Розглянемо, які види таких змішувачів, їх переваги, характеристики та інші корисні питання до теми.

Конструкційні особливості змішувачів з гнучким виливом

Корінних відмінностей у більшості деталей класичного кухонного змішувача і моделі з гнучким виливом немає.

Те ж саме у стандартному обладнанні – корпус з металевого сплаву, моделі з одним важелем або двома вентилями гарячої та холодної води, вузол передачі води, камера для перемішування, а конструкція виливу має відмінності.

У звичайному крані, гусак із металевої трубки, витягнутої форми, надає подачу та розпилення води на одному рівні, кут розвороту дорівнює 140-180 градусів. Головна негативна сторона такого рішення з’являється нечасто, наприклад, коли потрібно налити води у високу ємність, як відро.

Переваги змішувачів із гнучким виливом

Конструкція з шлангом, що прогинається, на відміну від звичних конструкцій має деякі переваги:

  • Можливість зміни кута подачі води;
  • Можна дістатися будь-якої ділянки мийки;
  • Перевищує, порівняно з традиційним краном, висота верхнього рівня виливу;
  • Переключення типу води, що подається, водного струменя. Є не завжди.

За рахунок шлангу, що прогинається, можна не тільки набрати води у величезну ємність, але і з великою зручністю промивати такі великогабаритні вироби, як деко або грати з конфорок на плиті.

Потрібно відзначити, що встановити цей змішувач на звичайній мийці не є складною справою адже, як і більшість стандартизованих пристроїв, він має передбачуваними посадочними місцями і кріпленнями на мийку, а приєднання до водопроводу проводиться за рахунок звичних водопровідних шлангів в металевому одязі.

Види змішувачів з гнучким виливом

На підставі дії можна виділити 3 види змішувачів з гусаком, що прогинається:

  1. Змішувач із накладкою, що знімається. Немає шланга і елементів, що висуваються, але витягнутий вгору вилив з розсікачем води надають додаткові можливості.
  2. Напівпрофесійні варіанти. Шланг, що прогинається, з наконечником монтується паралельно нерухомій трубці корпусу.
  3. Кухонні душі. На вигляд корпус не має додаткових деталей конструкції. Однак якщо взятися за носик, то він витягнеться і стане лійкою на шлангу, що прогинається.












Змішувачі, що гнуться, на кухню можуть володіти різними модифікаціями, що розрізняються за габаритами, методами кріплення, сировиною виготовлення і особливостями дії.

Застосовувані матеріали

Список металів і сплавів, що застосовуються, для вироблення змішувачів на кухню дуже широкий. Матеріалами, що часто використовуються при створенні кранів з шлангом, що пригинається, на кухню вважаються:

  • Хром або нікель;
  • Латунь або мідь;
  • З нержавіючої сталі;
  • Бронзи або кераміки.






Велика кількість змішувачів виробляється з латуні. Це потужний і міцний метал міді з цинком. Вироби їх мають репутацію надійних, довго службовців з помірною вартістю. Змішувачі з нержавіючої сталі зустрічаються дуже рідко.

Вони недорогі в ціні, але термін їхньої роботи не надто довгий. Хром з нікелем використовуються для захищаючих та естетичних міркувань. Вони утворюють гладку площину, що перешкоджає окисленню металу головної частини та дозволяють створювати красу апаратів.

Покриття з хрому і нікелю відмінно миється, має стійкість до миючих речовин, що роз’їдають. Нещодавно підвищилася кількість вироблених моделей кранів з кераміки. Такі варіанти відрізняються дорогою вартістю, але красивим зовнішнім виглядом та тривалим терміном експлуатації.

Моделі з міді та бронзи є рідкісними варіантами, однак також мають оригінальний дизайн і дорогу вартість.Крани з таких металів потребують особливих методів очищення, відомих клопотом і трудомісткістю.

Важливо до уваги! Купуючи змішувач на кухню, варто дізнатися у консультанта про методи догляду за предметом. Деколи навіть малі недоліки здатні викликати порушення верхньої кулі та втрату привабливості.












Робочі властивості змішувача з гнучким виливом

Одним із параметрів зручності кухонних змішувачів є метод запуску та закручування води.

За цією складовою є 3 види змішувачів:

  • Важільні – вміщують єдиний важіль, дивлячись по повороту клавіші виконується регулювання температури та потужності потоку. Використовувати важіль простіше за вентильний варіант;
  • Моделі з вентилями – у нижній ділянці корпусу знаходяться вентилі по кожній із сторін від гуся, обертаючи їх запускається струмінь холодної або гарячої води. Це складний метод використання, який має на увазі тривалий час однієї або двох рук для надання кращого потоку води;
  • Сенсорні моделі.Найзручніший варіант, адже їх не потрібно відкривати через фізичну взаємодію: датчик діє від наближення рук. Все ж таки для забезпечення відповідної потужності та температури водного потоку передбачено ручне регулювання.









Вартість даних змішувачів на кухню така: бюджетні та недорогі моделі – вентильні вироби, дорожче йдуть важільного типу, а до преміум сегменту відносяться сенсорні вироби.

З питання стійкості до зношування – будь-яка модель має свої слабкі ділянки, які багато в чому відбиваються на довготривалість служби.

Варіанти установки змішувача з гнучким виливом

Відштовхуючись від габаритів та форми миття підбирається метод кріплення змішувача.

Відомі 3 методи:

  1. Закріплення на раковині. Більшість мийок спочатку виходять з отвором. Тоді змішувач монтується точно по отвору. Якщо відсутній отвір, тоді застосовуючи відповідні інструменти проходить отвір своїми руками;
  2. Кріплення на стільницю. Для цього методу монтажу отвір пробурюється в стільниці. У цьому випадку потрібно врахувати форму та довжину виливу, а також відстань від крана до миття для точного вливання струменя води;
  3. Кріплення до стіни. Спочатку купується такий виріб на кухню. Виливши в них традиційного типу – лійка з виливом на шлангу, що витягується. Мають потужні конструкції з твердим кріпленням до системи водопроводу. Ці варіанти встановлюються під час ремонту, до розміщення меблів, адже мають на увазі закладення труб у стіну.






Як зробити вибір

Розглянемо поради щодо кращого вибору:

  1. Посадковий отвір. Габарити корпусу та місця кріплення можуть різнитися з тим, що встановлений на мийці, може бути менше або більше отвору кріплення на мийці або можуть мати кріплення за допомогою закріплюючої пластини.
  2. Матеріал місця кріплення проливається до корпусу. Оптимальний варіант – масивна залізна гайка на різьбленні. Вузол кріплення з гайкою із пластику або монолітний блок – дуже часто служать нетривалий час.
  3. Якість виливу, що гнуться, його обплетення має бути ідеально. Металеві частини повинні міцно встановлюватись у різних положеннях, гофра повинна мати однакові витки.
  4. Перемикач режимів води на аераторі повинен добре переводитися та закріплюватися. Поверхня перемикача повинна бути рифленою, щоб не прослизати в руках.









Конструкція шлангу, що прогинається, повинна володіти жорстким закріпленням, але не повинна бути надмірно тугою на перемикання.

Фото кращих змішувачів із гнучким виливом